Metin2-Prywatny serwer CoSieStaoMT2
Użytkownik
Zrobiłem ten poradnik sam specjalnie dla Dagerka :d bez urazy heheh
Wątek będzie zawierać innymi słowy ważne pojęcia dla pocz.Graczy gry Metin 2.
No to zaczynamy !!!
PŻ,HP-Życie,Zdrowie jak kto woli:D
ABS-Obrona np.Na miecz 15 % jak ktoś pisze na Ogólnym Zbroja +4 z abs 15 % na miecze to wiecie że to jest obrona na miecze :Dheheheh
Kowal:ten dość korpulentny koleś poprawia ilość zadawanych obrażeń naszej broni, bądź zwiększa obronę zbroi , butów czy hełmu poprzez podnoszenie ekwipunku na wyższe poziomy. Ale trzeba uważać, bo kowal bardzo często niszczy oręż podczas podnoszenia na inne poziomy. Są też kowale większych gildii ale nie warto u nich podnosić poziomu broni - niby 10 % szans więcej płacimy 2 razy tyle co u kowala w wiosce a on też często pali oręż, więc ryzyko to samo. Kowal również podnosi poziom biżuterii.
Handlarz Różności:ta babka sprzedaje poty (czyt. miksturki do regeneracji punktów życia bądź many) u niej można też sprzedać mało wartościowy sprzęt , aby nie zawalać prywatnego magazynu bo i tak żaden gracz
tego nie kupi. U Handlarza kupisz także tobół dzięki któremu możesz otworzyć własny prywatny magazyn poprzez zdjęcie zbroi i kliknięcie PPM na tobole.
Starsza Pani:ta miła staruszka przepowiada przyszłość - jeśli mamy szczęście to znaczy że z mobów (potworów) będą nam leciały drogie i dobre rzeczy. Możemy wtedy śmiało iść na małpy dropić medale , bądź zrobić polowanie na metiny z których bardzo często wypadają KU (księgi umiejętności) i KD (kamienie duszy)
Dozorca:u tego pulchnego człowieczka możemy wykupić sobie magazyn czyli miejsce w którym przechowujemy nasze rzeczy. Magazyn polecam otworzyć na wyższych poziomach bo na 5 lvl nie ma po co mieć magazynu - wszystko co na tym lvlu wydropisz najlepiej sprzedać u handlarza.
Strażnik Miejski:to u niego masz pierwsze misje w grze on wprowadzi cię w tajniki życia w świecie Metin 2 (dobra tu mnie trochę poniosło)
Kapitan:tego pudziana spotkasz na placu. U niego za odpowiednią opłatą i z odpowiednim lvlem możesz założyć własną gildię. Jeśli jesteś już w jakiejś gildii to on przenosi cię na wojne jeśli twoja gildia takową prowadzi.Możesz także sprawdzić ranking gildii na danym serwerze.
Egzekutor Bitewny:nic ciekawego, podaje wyniki wojen, u niego możesz kupować zakłady.
Stajenny:po osiągnięciu 25 lvla ,posiadając medal konny (ten z małp) można ubiegać się o certyfikat jazdy konno (metinowe prawojazdy) po przejściu misji na konia (tutaj możecie poprosić kogoś o pomoc) po oddaniu medalu i zapłaceniu 100 k yang i po 24 godzinach możecie przemierzać świat metin 2 konno.
Wiecie się trochę w Wordzie narobiłem tylko bez komentarzy że to nei moje tylko to jest Moje heheheh
Nie są to wszystkie pojęcia ale najwazniejsze !!!!!!!!!!!!!!!!